Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Νοίκιασαν" για 40 ολόκληρα χρόνια το λιμάνι της Μυτιλήνης στους τούρκους. Η θα τους σταματήσουμε τώρα ή θα χαθεί οριστικά η Ελλάδα!


Η κυβέρνηση "5η Φάλαγγα" της Άγκυρας: Eνοίκιασαν σε Τούρκους λιμάνι της Λέσβου!

Σε μία κίνηση 100% σε βάρος της ασφάλειας της Λέσβου αλλά και της άμυνας των νησιών του Αν. Αιγαίου προχώρησε η κυβέρνηση Παπαδήμου μισθώνοντας το τουριστικό λιμάνι της Λέσβου σε τουρκική εταιρεία.
Δυστυχώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να αντιληφτεί το νόημα των απειλών της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου διότι διαφορετικά  πως θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει αυτή την κίνηση τη στιγμή δε που νότια της Λέσβου βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας στην Foca.

Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε τις ημέρες αυτές από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία
Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο Πρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. και İbrahim Tamer Haşimoğlu, Αντιπρόεδρο Μαρίνας Μυτιλήνης
Ο Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα  250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια.

Αν και η είδηση της μίσθωσης χάθηκε στην «βαβούρα» της προεκλογικής περιόδου αυτό δεν μειώνει την βαρύτητα του λάθους που διαπράχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μία τουρκική επένδυση σε ένα από τα νησιά του Αν. Αιγαίου γύρω από το οποίο το τουρκικό Ναυτικό και η Αεροπορία πραγματοποιούν συχνά ασκήσεις απομόνωσης-απαγόρευσης πεδίου μάχης.
Και η κατρακύλα, συνεχίζεται. Την Κυριακή μας δίνεται μιας τελευταία ευκαιρία να την σταματήσουμε. Ας μην την χάσουμε.
defencenet.gr

3 σχόλια:

  1. Ξεχάσατε τον Σηφουνάκη!

    Προσκεκλημένος από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτο, μετέβη σήμερα στην Αθήνα ο Αν. Υπουργός ΠΕ.Κ.Α και υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Νίκος Σηφουνάκης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής σύμβασης ανάθεσης λειτουργίας της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης στην πλειοδότρια εταιρεία της κοινοπραξίας «Folli Follie Group» και της τουρκικής εταιρείας “Setur Servis Turistik A.S”.
    Στην υπογραφή της σύμβασης εκτός από τον κ. Ν. Σηφουνάκη και τον κ. Αλιβιζάτο παρίσταντο ο Πρόεδρος της «Folli Follie Group» κ. Γιώργος Κουτσολιούτσος, το μέλος του Δ.Σ. της ίδιας εταιρείας κ. Ζάχος Ματζαβίνος, ο Πρόεδρος της “Setur Servis Turistik A.S”. κ. Ozbey, η Γεν. Γραμματέας Τουρισμού κα Ντίνα Μπέη και η διοίκηση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ).
    Η ΜΑΡΙΝΑ θα μισθωθεί για χρονικό διάστημα 40 ετών με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ. Στην επενδυτική πρόταση της κοινοπραξίας περιλαμβάνεσαι η υλοποίηση μιας σειράς έργων στον χερσαίο χώρο, ενδεικτικού προϋπολογισμού 650 χιλ ευρώ. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίου, αναψυκτηρίου, γραφείου ΕΟΤ ή ΕΛΤΑ, σημείου πρώτων βοηθειών, υπηρεσιών διοίκησης, λιμεναρχείου και τελωνείου. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων, μονάδας τεχνικής υποστήριξης σκαφών κ.α.
    Την προεδρία στη ΜΑΡΙΝΑ θα αναλάβει απ την πλευρά της Folli – FolliIe κ. Γιώργος Κουτσολιούτσος ενώ την αντιπροεδρία θα έχει ο εκπρόσωπος από την τουρκική εταιρεία.
    Ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε την αναπτυξιακή σημασία του έργου της ΜΑΡΙΝΑΣ για όλο το Αιγαίο από μια εταιρεία που διαθέτει τεχνογνωσία και θα εντάξει την λειτουργία της στην αλυσίδα Μαρίνων που διαθέτει. «Χάρις στην πρωτοβουλία του κ. Σηφουνάκη που ξεκίνησε την χωροθέτηση της Μαρίνας Μυτιλήνης ως Υπουργός Τουρισμού τότε, αλλά και στην προσπάθεια μας για την δημιουργία Μαρίνων στο Αιγαίο, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για απάντηση στην κρίση.»
    Ο κ. Κουτσολιούτσος δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Θα δουλέψουμε για να γίνει η Μυτιλήνη διεθνής τουριστικός προορισμός».
    Από την πλευρά του, κ. Νίκος Σηφουνάκης, επεσήμανε ότι όπως είχε δηλώσει και προ διμήνου περίπου, μετά την θετική έκβαση του διαγωνισμού:
    «Είμαι συγκινημένος γιατί μια προσπάθεια μεγάλη έφθασε στην ολοκλήρωση. Το ΥΠΕΚΑ συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στα θέματα των περιβαλλοντικών όρων για την καλύτερη λειτουργία της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Ένα όνειρο γίνεται πράξη. Με την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού και τουριστικού έργου η πόλη της Μυτιλήνης και η Λέσβος γενικότερα θα επωφεληθούν τα μέγιστα. Η Μαρίνα της Μυτιλήνης επιπροσθέτως – όπως την οραματιστήκαμε – παρά την καθυστέρηση στην λειτουργία της – είναι ένα έργο κόσμημα.»
    Κλείνοντας τη δήλωσή του, είπε: «Ευχαριστώ τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αλιβιζάτο για το ενδιαφέρον του και είμαι βέβαιος ότι την ημέρα των επίσημων εγκαινίων της θα βρίσκεται στην Μυτιλήνη με την οποία έχει εξάλλου δεσμούς».
    http://www.lesvosnews.gr/?p=7739

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...«Folli Follie Group» ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΥΦΟΙ "ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ"...ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΓΕΛΙΟΔΕΣΤΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ"...ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΠΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ "ΗΓΓΙΚΕΝ" Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΠΡΑΞΕΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...«Folli Follie Group» ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΥΦΟΙ "ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ"...ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΓΕΛΙΟΔΕΣΤΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ"...ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΠΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ "ΗΓΓΙΚΕΝ" Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ-ΠΡΑΞΕΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να σχολιάσετε (με ευπρέπεια) πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό google ή wordpress που διαθέτετε. Αν δεν διαθέτετε πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο @gmail ή στο @wordpress. Μπορείτε βεβαίως πάντα να στέλνετε e-mail στο anavaseis@gmail.com
Ευχαριστούμε.

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου